Generaal Spoorkazerne Ermelo

Indrukwekkend, de mensen en materieel wat er ingezet werd voor de Antillen.

Deze jongeman regelde in hoogtempo met een collega dat al de voorhanden pallets werden uitgeladen op 4 locaties. Zodat verschillende groepen gelijk aan de slag konden gaan.

Palletboxen werden in elkaar gezet en bekleed met plastic, hierna een dekbed van Sonnevanck om vervolgens de monitoren klemzetten tussen Telstar Intersport bedrijfskleding en de Politieoverhemden.

Eén van de 30 dekbedden afkomstig van Sonnevanck.

Een ander team van 10 mensen begon direct na overleg de fauteuils van vakantie hotel Bosch en Lommer te demonteren. De schroeven werden aan de stoelen vast geplakt in plastic zakjes.

14 palletboxen vol met 52 afgeschreven monitoren van de politie regio Noord- en Oost-Gelderland.

Pallets bestemt voor het papier van Flevodruk en de bibliotheekboeken (ruim 10.000) werden uitgeladen voor de andere loods.

Hij reed mij steeds “zowat” voor de sokken en hield het werktempo erin. De heer links op de foto was verantwoordelijk voor de lijst, wat er in iedere palletbox mee ging.

De salontafels van Bosch en Lommer uit elkaar geschroefd.

Een dolletje tussen door. De dames deden qua werkzaamheden niet onder voor de heren.

De shirts van Telstar kleurden goed bij het tenue.

Sergeant Majoor T. Hammink die het lachend aanschouwde en met wie ik alles overlegde.

Foto van het kader. Zij zeiden bij aanvang dat de goederen voor 21:00 waren ingeladen!

In de tussen tijd werden er nieuwe pallets in Soesterberg opgehaald die door Ritmeester Poelmantuin waren geregeld voor ons.

Na ruim 2 uur werken was het meubilair uit elkaar. De hele dag kreeg ik een stukje ‘Hollands Vakmanschap is Meesterschap’ te zien.

Links Kapitein M. Reuvers die zich met Sergeant Majoor T. Hammink en hun 38 manschappen ‘vrijwillig’ melde voor het inpakken van de goederen en het daarna transporteren naar Den Helder. 2de van links overste Bek die zijn toestemming gaf voor de gehele operatie. 2de van rechts (?)

Onze vroegere oppas Hennie en dochter Nellian die tussentijds kwamen inspecteren.

Rustpauze: tussen het laden van de grote hoeveelheid boeken door. Zoon Maurits zorgde voor de versnaperingen.

Zij hielden het tempo erin. Het was genieten en een eer om met dit 472ste bataljon te mogen samen werken.

Team bespreking. Een grote groep ging eten in de Generaal Spoorkazerne waarvan daarna een gedeelte van de manschappen met Kapitein Reuvers vertrok met de eerste vol geladen trucks naar Den Helder.

Naar de Kazerne voor een avondmaaltijd.

Een kleine groep bleef achter om snel na hun bivak maaltijd weer te kunnen beginnen. Ze Hadden aan het begin van de middag gezegd om 21.00 uur te willen klaar zijn met inpakken.

Toen Sergeant Majoor Hammink het pallet te kort opgelost had, konden als nog ruim 200 stoelen van Sonnevanck naast de rolators van Randmeer mee in totaal 3 vrachtwagens, deze werden tot de nok toe volgestouwd. In Den Helder werden later die nacht 60 boxen met stoelen gevuld.

Ruim 10 pallets werden er gevuld met papier van Flevodruk dat wij het afgelopen jaar hadden gekregen. Daarbij enveloppen voor de bevordering van het leren schrijven van brieven voor de armste “zwarte” scholen.

Gezellig!

20:30 de laatste pallets!

Vertrek naar Den Helder.