Oktober 2007

Autobedrijf Jonker

Bij autobedrijf Jonker in Hoevelaken kreeg ik € 150,- korting op mijn nieuwe trekhaak.

September 2007

Henk Kros leverd een lading lege bananendozen af. Nellian en de buurjongens helpen een handje mee.


Augustus 2007

Schoenenhuis Harderwijk geeft schoenen weg

Schoenen geschonken door Schoenenhuis Harderwijk. Elly een medewerker komt regelmatig schoenen van de zaak brengen (Foto, 10 augustus 2007).


Juni 2007

Multitoon Harderwijk helpt mee

Multitoon

Harderwijk verleend ons regelmatig hulp bij vervoerstransporten. Liesbeth helpt met het inladen van schoolmeubilair geschonken door Delta school in Harderwijk (Foto, 19 juni 2007).

Enith Brigitha en Alva de Doelder in de VWOIC

Enith met haar jongste dochter en mijn dochter. Door het materieel dat Enith van het Olympisch Comité krijgt aangeboden, kunnen in de toekomst veel kinderwensen vervuld worden.

Alva de Doelder met haar man Peter en jongste dochter Tiara. Alva haar dagelijks vrijwilligerswerk bestaat uit bemiddelen en behartigen in vele zaken.

Hulpgoederen aangekomen op Curaçao:

Fotocollage Bario Tera Kòrá (klik hier)

Fotocollage Johan de Witt (klik hier)


Mei 2007

Hr. Ms. Johan de Witt brengt hulpgoederen naar Curaçao

Fotocollage verschepen hulpgoederen (klik hier)

Fotocollage inpakken hulpgoederen (klik hier)

In totaal hielpen 40 manschappen van de Koninklijke Landmacht met het inpakken van goederen bestemt voor diverse locaties op Curaçao. Kapitein Reuvers van het 472e Bataljon ‘MOGOSIE’ had zich bereid gevonden om samen met zijn team de hele dag te helpen, desnoods de nacht door. 12 vrachtwagens vol brachten 80 palletboxen en ruim 200 losse stoelen naar Den Helder. Om vervolgens de goederen aan boord laten brengen en de losse stoelen in 60 extra palletboxen te plaatsen. Tot diep in de nacht werd er gewerkt. 10 man van de Koninklijke Marine onder leiding van Ron Schepel laadde alles in het nieuwe amfibische transportschip Hr. Ms. Johan de Witt. Om 02:30 waren de laatste vrachtwagens uitgeladen en mochten de 40 manschappen van de Koninklijke Landmacht als eersten overnachten op het transportschip. Na het ontbijt waren de manschappen rond 11:00 terug op de Generaal Spoorkazerne.
Namens de stichting en Unidat di Bario Corsau, hartelijk bedankt!

Initiatiefnemer Kapitein H.H.E.S. Beukers

Maandag middag 14 mei om 15:45 belde Franka Seijbel van de Marinebasis Parera te Curaçao dat zij mij de kans gaf om de goederen mee te laten nemen door hun manschappen, doch deze goederen moesten uiterlijk woensdag 16 mei om 14:30 op de kade van Den Helder staan. Maandag avond enigzins in paniek, kreeg ik de heer Beukers te pakken. Hij zei dat hij de volgende ochtend vroeg een bericht uit zou zetten voor mij om de hulpgoederen in te kunnen pakken. Extra vroeg begon hij om zeven uur, hopende dat er manschappen waren die bereid waren te helpen en op tijd voor hemelvaartsdag “hun vrije dagen” terug zouden zijn.


April 2007

Voorleeswedstrijd scholen Bonaire

De voorleestroon arriveerd op … school.

Fotocollage voorleeswedstrijd Bonaire (klik hier)


Maart 2007

Leerlingen Groevenbeek helpen wasproject Antillen

Lerares Liesbeth Urbach (links) met haar leerlingen van het Chr. College Groevenbeek Ermelo die bereid waren 700 gedragen overhemden weg te wassen en strijken. In het midden Peter Meijer Wethouder in Ermelo die Liesbeth en haar leerlingen bereid vond om deze klus te klaren.

Leerlingen van Groevenbeek. De stuwers laden de container vol.

Fotocollage inpakken container (klik hier)

28 maart: Een mooie zonnige dag, perfect voor een wasdag.


Februari 2007

Container voor Bonaire

Wethouder Peter Meijer (mede bestuurslid) heeft voor de 1ste container gezorgd die eind februari/maart vertrekt naar Bonaire. Kundige Defensie medewerkers van de Generaal Spoor kazerne helpen de goederen inpakken. School- bibliotheekboeken, schoolbanken en tafels, overhemden, teken- knip- en kleurpapier, archiefkasten, huishoudelijke materialen, kleding en speelgoed enz. gaan mee.


Januari 2007

In januari kregen wij de afgeschreven boeken van de bibliotheken Harderwijk en Nunspeet. Een veel beter alternatief voor de afgeschreven boeken in plaats van een transport naar de papierverwerking, aldus de bibliotheekmederwerkers.

Wat wij momenteel voor verzending klaar hebben staan:

15.000 afgeschreven bibliotheek boeken zijn in ons bezit afkomstig van de Bibliotheken Leiden, Ermelo en Harderwijk.

Honderden stoelen en fauteuils voor bejaarden (verpleeghuis Sonnevanck Harderwijk en vakantiehotel Bosch en Lommer Hierden – gemeente Harderwijk).

Beddengoed, handdoeken, pannen, bestek, mokken, garen, stoffen, naalden, kinderspeelgoed en kleding.

Voor duizenden kinderen is kleur- teken- knip- en schrijfpapier verzameld. Lijm voor de zelf te maken kladblokken betrekken wij van Flevodruk. Flevodruk is onze grootste leverancier die de papierberg de afgelopen ¾ jaar geleverd heeft. Evert van Flevodruk mocht ik wekelijks lastig vallen en waardoor ik iedere week met groot plezier naar dit enthousiaste team (bedrijf) toeging. Hier ontstond het idee ook de enveloppen te verzamelen, zodat de schooljeugd brieven leert schrijven en d.m.v. een kleurwedstrijd (nog op te zetten voor de armste scholen) te stimuleren om te gaan tekenen. Met de in afgelopen jaren ingezamelde bibliotheekboeken kunnen kinderen en volwassenen hun kennis en visie vergroten en wordt het lezen gestimuleerd.

Een groep van kinderen (soms zonder ouders), zowel op de Antillen als in Suriname, heeft niets om zich te vermaken en zich enigszins te kunnen ontwikkelen.

Op het moment zijn wij bij sponsors aan het aankloppen om voor 3000 kinderen ( 600 kinderen alleen al op Curaçao) het volgende in de kunnen kopen tegen een gereduceerde prijs van 2 euro n.l.: 12 kleurpotloden, 1 pen, 1 gum, 1 puntenslijper, 1 schaar en een potlood, van goede kwaliteit, bij Wuestman. Wij hebben nog goede, stevige papiersnijders nodig!

Donatie:

Voor de kerst ontvingen wij de eerste 1000,= euro van Firma Gerrit van Panhuis en Zn. uit Hierden, zodat wij voor 500 kinderen dit setje kunnen bestellen.

Transport opgeschort:

De Koninklijke Marine (transportschip de Zuiderkruis) kan deze maand (januari 2007) helaas niet onze goederen mee nemen omdat zijzelf extra defensiematerialen moesten transporteren (gaan normaliter met een containerschip). Dit is heel jammer voor een groep mensen op Curaçao die de goederen zouden ontvangen en verder uitdelen. Ik had niet de moed deze mensen tijdens hun feestdagen teleur te stellen. Ik ben het ze nu pas aan het vertellen.