December 2006

Landstede, schoonmaken en sorteren

Deze maand hebben we ook besteed aan het schoonmaken en sorteren van de ca. 15.000 bibliotheekboeken. Er was haast geboden omdat de boeken in januari verscheept zouden worden (dit is dus nu uitgesteld). Gelukkig was Teuni Meerens van Landstede Harderwijk bereid met haar leerlingen deze taak op zich te nemen. De firma Condor uit Zeewolde zorgde voor gratis vervoer van de boeken naar de school en later weer terug naar de opslag. In enkele dagen is deze enorme klus geklaard.

Het begint al op te schieten. Het “vaste team”.

Fotocollage Landstede (klik hier)

Leiden

Op 4 december hebben wij wederom (dit keer ca. 3000 stuks) afgeschreven boeken van de bibliotheek in Leiden mogen ophalen.


November 2006

Diefstal zonder braak vanuit onze opslag

Helaas vond een aantal personen het belangrijk om bij ons in te breken (geen braakschade dus mogelijk door voormalige medewerkers die de sleutels nog in hun bezit hadden). Gelukkig zijn er nu nieuwe sloten gemonteerd en een camera geplaatst). De 100 mooiste stoelen en fauteuils zijn gestolen. Al die tijd werkte ik dus voor niets voor diegene die helemaal niets hadden! De tien lelijkste fauteuils hebben de dieven achter gelaten. Juist de heer Christina (directeur sociale werkplaats op Curaçao) vond de fauteuils juist schitterend voor zijn medewerkers van de sociale werkplaats en andere bejaarden op Curaçao!

RSG

Van de regionale scholengemeenschap ‘t Slingerbos in Harderwijk hebben wij 30 krukken gekregen.

KNIPCORNER

Fenny Klaassen ‘van Modevakschool de Knipcorner’ in Harderwijk heeft de patronen getekend voor babykleertjes zodat tienermoeders op Curacao en Bonaire zelf hun kleertjes leren maken.


Augustus 2006

Politiehemden voor het goede doel

In augustus heeft de politieregio Noord en Oost Gelderland besloten al haar overtollige overhemden te schenken aan onze stichting. Zie hiervoor onderstaand intranetbericht van de regio.

Inmiddels hebben ook de politieregio IJsselland en het Korps Landelijke Politie Diensten zich aangesloten bij de actie!

Oude overhemden naar goed doel

Nu (bijna) iedereen zijn nieuwe overhemden / blouses heeft ontvangen, worden vanaf maandag 21 augustus alle oude overhemden ingezameld. De overhemden die nog netjes of zelfs nog in plastic verpakt zijn, zullen naar een goed doel gaan.

Aanstaande maandag 21 augustus worden op diverse plaatsen in onze regio containers geplaatst waarin je je oude overhemden / blouses dient te deponeren. In eerste instantie zouden de overhemden en blouses naar de verbrandingsoven worden gebracht om te voorkomen dat uniformkleding een ‘ eigen leven’ gaat leiden. Inmiddels is toestemming gekregen om de schone en nette overhemden / blouses naar een goed doel te brengen.

Verzoek is om de nog nette overhemden / blouses apart aan te leveren van de overhemden / blouses met scheuren of vieze plekken. De containers blijven tot vrijdag 8 september staan. Je kunt in deze containers overigens ook andere oude uniformkleding, zoals oude schoenen of jas, deponeren. Dit zal worden verbrand.
Onderstaand een overzicht waar de containers worden geplaatst:

  • Districtsbureau Houtwal (Zutphen)
  • Districtsbureau Vosselmanstraat
  • Divisie Recherche Vissenstraat
  • Hoofdbureau Sleutelbloemstraat
  • Teambureau Ermelo
  • Teambureau Harderwijk
  • Teambureau Nunspeet
  • Teambureau Elburg
  • Teambureau Heerde
  • Teambureau Epe

De Achterhoek heeft al een soort inzamelingsactie gedaan en daar worden in eerste instantie geen extra containers geplaatst. Mocht hier meer informatie over komen, dan wordt dat bekend gemaakt.

Voor meer informatie over de inzamelingsactie kun je contact opnemen met je kledingcontactpersoon of met Rein Adams (8637).

Het goede doel

Stichting V.W.O.I.C, kreeg vanuit Curaçao de oproep dat er dringend behoefte was aan bovenkleding voor de armen, gehandicapten, weeskinderen en bejaarden op de Nederlandse Antillen en Suriname. Kees dacht direct aan de oude overhemden van onze regio. In overleg met de korpsleiding en in afstemming met de landelijke regelgeving omtrent uniformkleding is besloten dat onze regio graag meewerkt aan dit initiatief. Er is een aantal randvoorwaarden afgesproken, waaronder de regel dat de labeltjes uit de overhemden en blouses dienen te worden geknipt. Mocht je dus geschikte overhemden aanbieden, dan kun je alvast het labeltje eruit knippen. Maar alle overhemden worden in ieder geval nog door de stichting nog nagekeken. Doe mee en lever je oude overhemden in!

De heer Rein Adams (R) van de politie NO-Gld. levert de overhemden af bij het depot van onze stichting.